Svensk Service och Kvalitet

 072 - 402 14 75

Balansblock

Högkvalitativa balansblock med GS-märkning, finns som nollgravitationsblock, retractorblock och retractor med rullgardinsstopp. Säkerhetskätting är standard.

Nollgravitation, balansblock (Viktområde 0,4-55kg)

Kromer balansblock är kännetecknad av den konformade kabeltrumman. Dessa block innehar en nästintill konstant motståndskraft oavsett längd på utdragen lina. Detta innebär att lasten stannar i positionen den är släppt och eftersom det inte är någon ökning av motståndet så minimeras utmattning och slitage på den som handhar verktyget och möjliggör precisionsarbete över långa perioder.

Balansblock, retractor (Viktområde 0,4-55kg)

Dessa balansblock är tillverkade så att motståndskraften står i deirekt proportion till längden utdragen lina. Detta innebär att lasten automatiskt återvänder till ursprungspositionen efter användning vilket frigör arbetsytan för andra verktyg eller utrustning. Den låga kraftökningen vid linutdragning säkerställer precision i arbetet. Finns även med rullgardinsstopp.

K-son balansblock (Viktområde 0,7-55kg)

K-son balansblock fungerar enligt en princip som gör verktyg och andra applikationer ’’viktlösa’’ inom hela linans längd. Två motvända konor jämnar ut den kraft som spänts in i fjädern. Detta innebär att man inte får något ’’motdrag’’ från fjädern även om linan/wiren är långt utdragen.

K-son-blocken är försedda med en broms som fungerar både för uppåt- och nedåtriktad rörelse. Bromsen underlättar t.ex. byte av verktyg då man inte behöver hålla mot fjäderkraften trots att verktyget inte hänger i linan/wiren.

Bromsen fungerar också som extra säkerhet mot skador på verktygen om t.ex. fjädern skulle gå av efter lång tids användning. När linan/wiren dragits ut en bit med accelererande hastighet stoppar bromsen effektivt och verktyget blir hängande.

Rätt fjäderkraft erhålles genom att spänna fjädern med ratten på blockens framsida eller spänna av fjädern med spaken.

Inställbarhet enligt tabell nedan. Bästa funktion erhålles ungefär i mitten av området för de olika typernas bärförmåga. Tag därför gärna reda på verktygets vikt före installation så att rätt typ väljes.

Användning av säkerhetskedja rekommenderas.

Balansblock

Beställningsnummer: 40-701
Beställningsnummer: 40-702
Beställningsnummer: 40-703
Beställningsnummer: 40-704
Beställningsnummer: 40-705
Beställningsnummer: 40-706
Beställningsnummer: 40-707
Beställningsnummer: 40-708
Beställningsnummer: 40-709
Beställningsnummer: 40-710
Beställningsnummer: 40-711
Beställningsnummer: 40-712
Beställningsnummer: 40-713
Beställningsnummer: 40-801
Beställningsnummer: 40-802

Kundinloggning

Saknar du inloggning kontakta oss så lägger vi upp ett konto.

Missa inte våra nyheter och erbjudanden - registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SPARAR

Tack!

Du är nu registrerad.

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig

Kontrollera formuläret, någon uppgift kan vara fel

Skickar

Tack!

Vi återkommer

Vi ringer dig!